Overslaan en naar de inhoud gaan

Site Vancoillie

De buurt trekt me aan

De site Vancoillie is een prachtig historisch pand gelegen in het centrum van Lichtervelde. De winkelstraten en het station liggen vlakbij. Dit is een droomlocatie om actief deel te nemen aan het buurtleven.

Hedendaags comfort

Op de site zijn er 4 hedendaagse groepswoningen voor telkens 6 bewoners. Er is een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Iedere bewoner heeft een ruime kamer met een eigen badkamer en toilet. Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk en zijn aangepast voor senioren. Er is een grote stadstuin met gezellige zithoeken.

Er zijn op de site eveneens 8 afzonderlijke studio’s. De studio’s zijn voorzien van een living, een keukenhoek, slaapkamer en een badkamer met toilet. Vanuit de studio’s heb je een mooi zicht op de tuin en het wandelpad.

Aangepaste ondersteuning

Samen met de begeleiding gaan we actief op zoek naar het uitbouwen van je netwerk in Lichtervelde en omgeving. In de groepswoningen is er overdag altijd een begeleider in de buurt. Tijdens de nacht kan je altijd begeleiding oproepen bij problemen.

Er is aangepaste ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking en een eventuele bijkomende emotionele- en gedragsproblematiek of autismespectrumstoornis.

Op het domein is ook ‘site 181’ gelegen dat dagondersteuning aanbiedt.

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2024