Overslaan en naar de inhoud gaan

Steun en samenwerking

Giften zijn welkom

Op deze website stellen wij steeds een concreet project voor dat je kan steunen.

Dat kan door overschrijving op rek. nr. BE98 4738 3583 3193 - BIC: KREDBEBB

Voor giften vanaf € 40 ontvangt u een fiscaal attest

We willen er ook alles aan doen om personen met beperkingen, ondersteuning 'op maat' te bieden.

Omdat sommige projecten niet passen binnen de agenda van de subsidiërende overheid, zoeken wij andere fondsen. Deze fondsen zullen nooit aangewend worden om onze basisopdracht te vervullen. Die fondsen kunnen er wel voor zorgen dat we nog beter kunnen tegemoetkomen aan de persoonlijke ondersteuningsvragen van onze cliënten.

En... het gaat niet alleen om de centen. Als je Tordale steunt, steun je de visie dat personen met een verstandelijke beperking ook het recht hebben hun leven zoveel mogelijk zelf te sturen en kwalitatief uit te bouwen.

Ons nieuwste sponsorproject: Trooper!

Steun Tordale

Sponsorproject: De boom(hut) in!

In onze leefgroepen werken we met jongeren met gedrags- en emotionele problemen. Deze problematiek vergt een individuele benadering en een specifieke aanpak. De jongeren hebben regelmatig nood aan rustmomenten en prikkelarme ruimtes. Vanuit de visie van Tordale willen we de jongeren hierin versterken en leren om preventief hun eigen vluchtroute te kunnen nemen. Zo moet er minder ingegrepen worden door begeleiders en moeten jongeren minder gestraft of tijdelijk opgesloten worden.
Jongeren kunnen kiezen om zelfstandig naar de boomhut te gaan als het hen te veel dreigt te worden. Samen met de jongeren kunnen we dit inkleden naar hun wensen/noden en maken er zo een knus plekje van.

Financieringsbedrag: € 3000

Sponsorproject: Hoepla hoi, naar de cinema en naar een optreden!

We vinden het belangrijk dat onze cliënten zoveel als mogelijk kunnen participeren in de maatschappij. Het is een moeilijke zoektocht om betaalbare activiteiten te vinden voor jongeren die opgegroeid zijn in kansarmoede. Een activiteit zoals een cinemabezoek of een optreden die voor de meesten onder ons de normaalste zaak van de wereld is, zijn voor onze jongeren eerder uitzonderingen.

We vinden het belangrijk dat onze jongeren voldoende kunnen deelnemen aan activiteiten waar hun leeftijdsgenoten aan participeren. Zodat de discrepantie tussen onze jongeren en hun leeftijdsgenoten zo miniem mogelijk blijft.

Financieringsbedrag:

  • Met € 220 kunnen 20 jongeren naar de cinema
  • Met € 500 kunnen 20 jongeren naar een optreden.

Sponsorproject: een Quattro-fiets voor de Living!

 

Op deze elektrische fiets kunnen 4 mensen samen fietsen. Mensen met een beperkte mobiliteit kunnen op deze manier toch genieten van een fietstochtje. En het is nog gezond ook!

 

Financieringsbedrag: € 15.000

 

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2024