Overslaan en naar de inhoud gaan

Opvoedingsondersteuning

Tordale biedt opvoedingsondersteuning aan jongeren tussen 12 en 25 jaar en/of hun gezin. Samen met jullie gaan we aan de slag om perspectief te bieden op verandering en jullie te versterken in de opvoedingssituatie.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een eerste gesprek luisteren we naar jouw verhaal en dat van je gezin. Op basis van jouw vragen en verwachtingen gaan we samen op zoek naar ondersteuning die je gezin sterker maakt. We vertrekken vanuit de krachten en sterktes die al aanwezig zijn. Samen stellen we doelen voorop en mensen die voor jullie belangrijk zijn, worden hierbij betrokken.

 

Voor wie?

Jongeren tussen 12 en 25 jaar en hun gezin die aan de slag willen gaan met hun vragen en zorgen rond opvoeding.

Je kan zowel via Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH), met een persoonlijk-assistentiebudget (PAB) of vanuit het MFC van Tordale een beroep doen op deze dienstverlening.

“Tijdens mijn schooljaren verbleef ik op internaat in de Bielzen. Nu ben ik afgestudeerd en woon ik terug thuis. Gelukkig word ik niet aan mijn lot overgelaten. Mijn begeleider komt om de twee weken langs om te kijken hoe alles gaat en geeft mijn ouders tips en advies.”

“Ik ben onlangs beginnen werken in een maatwerkbedrijf. Mijn eerste job. Ik huur nu zelfstandig een huis en dat gaat goed. Tweemaal per week komt een begeleider langs, hij helpt mij met papierwerk en de schoonmaak.”

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2023