Overslaan en naar de inhoud gaan

Verblijven in de Bielzen

Woonondersteuning en verblijf voor jongeren in Torhout

Jongeren tussen 12 en 21 jaar kiezen voor de Bielzen voor de toffe begeleiders en activiteiten. Je kan bij ons een hele week verblijven of gewoon één of meerdere dagen. We zijn er voor jongeren met een verstandelijke beperking en ook voor wie autisme of gedrags- en emotionele problemen heeft.

De Bielzen bestaan uit zes woningen waar telkens een tiental jongeren samen verblijven. Samen met jou en jouw netwerk bekijken we welke woning het best bij jou past. We stimuleren jouw mogelijkheden en ondersteunen jouw groei en zelfredzaamheid.

Leer de verschillende Bielzen hier beter kennen.

Biels 3: dagopvang en verblijf voor jongeren van 12 tot 18 jaar

In Biels 3 ondersteunen we jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een bijkomende GES/ASS problematiek. De bijkomende problematiek is hanteerbaar binnen een sterk wisselende groep.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken, geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West-Vlaanderen of binnen een straal van ongeveer 30 minuten.

Biels 5: dagopvang en verblijf voor jongeren van 12 tot 18 jaar

In Biels 5 ondersteunen we jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking in combinatie met een uitgesproken ASS. Deze jongeren hebben nood aan een rustige, duidelijk gestructureerde omgeving.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken, geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West-Vlaanderen of binnen een straal van ongeveer 30 minuten.

Biels 1: dagopvang en verblijf voor jongeren van 12 tot 18 jaar

In Biels 1 ondersteunen we jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met een bijkomende (GES)problematiek.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken, geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West-Vlaanderen of binnen en straal van ongeveer 30 minuten.

 

Biels 4: dagopvang en verblijf voor jongeren van 12 tot 18 jaar

In Biels 4 ondersteunen we jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking in combinatie met gedragsproblemen vanuit ASS of hechtingsproblemen. Dit zijn jongeren die nood hebben aan een rustige, duidelijk gestructureerde omgeving.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken, geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West-Vlaanderen of binnen een straal van ongeveer 30 minuten.

Biels 2: dagopvang en verblijf voor jongeren van 12 tot 18 jaar

In Biels 2 ondersteunen we jongeren met een licht tot matig verstandelijke beperking in combinatie met uitgesproken GES-problematiek.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West-Vlaanderen of binnen een straal van ongeveer 30 minuten.

 

In Biels 6 ondersteunen we:

Jongeren tussen 12 en 18 jaar met een licht tot matig verstandelijke beperking in combinatie met een uitgesproken, ernstige GES-problematiek. Deze jongeren hebben nood aan aangepaste semi-gesloten infrastructuur.

Omdat we de nadruk leggen op contextueel werken, geven we de voorkeur aan jongeren binnen de regio West- of Oost-Vlaanderen.

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2024