Overslaan en naar de inhoud gaan

Huizen Torhout Oost

Wonen op een campus

Wanneer wonen in de nabijheid van dagondersteuning en therapie belangrijk voor je is, dan is Torhout-Oost de oplossing. Campus Torhout-Oost ligt op 2 kilometer van het centrum van Torhout en op wandelafstand van het bos van Groenhove. Rustige wandelpaden doorkruisen het domein en verbinden de woningen en diensten met elkaar. Gezellige zithoekjes en binnentuintjes nodigen uit tot ontmoeten. Je woont er te midden van het groen met in de directe nabijheid een breed aanbod aan dagondersteuning, diensten en therapieën.

Er zijn 4 groepswoningen die elk een specifieke ondersteuning aanbieden. De meeste individuele kamer beschikken over eigen sanitair. Een aantal kamers zijn rolstoeltoegankelijk.

Leven in Torhout-Oost

In Torhout-Oost vindt je het perfecte evenwicht tussen rust en actie. Het leven op Torhout-Oost speelt zich dan ook af in die balans. Dagelijks gaan er activiteiten door waar de bewoners aan kunnen deelnemen: breiclub, knutselen, atelierwerking, dansnamiddag,…

Regelmatig worden er activiteiten in samenwerking met de buurt en familie georganiseerd. De Krommenhaakfeesten zijn daarin het jaarlijkse hoogtepunt.

Er gaat veel aandacht naar je individuele ondersteuning. Hier leveren we maatwerk!

 

Ondersteuning op maat

Samen met de begeleiding gaan we actief op zoek naar het uitbouwen van je netwerk in Torhout en omgeving. In de groepswoningen is er altijd, zowel overdag als tijdens de nacht, een begeleider in de nabijheid.

In de huizen 12 en 34 is er aangepaste ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking en een eventuele bijkomende emotionele- en gedragsproblematiek of autismespectrumstoornis.

Huis 56 biedt ondersteuning aan senioren met een verstandelijke beperking met verhoogde verzorgingsnoden en/of  een vermoeden of diagnose van dementie. Het huis beschikt over een lift en de kamers zijn rolstoeltoegankelijk

Huis 78 biedt ondersteuning aan senioren met een (vermoeden van) verstandelijke beperking die nood hebben aan een rustige, prikkelarme, gestructureerde omgeving.

 

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2023