Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Baken

Gespecialiseerde infrastructuur

Het Baken ligt op de campus “Bruggestraat 39” in de directe omgeving van verschillende sport- en ontspanningsfaciliteiten.. Elke bewoner heeft een ruime kamer met eigen badkamer en is rolstoeltoegankelijk. Er mogelijkheid tot dagondersteuning in het gebouw en er is een binnentuin. Het Baken heeft een gespecialiseerde beveiligende infrastructuur zoals een camerabewakingssysteem, kamerbelsysteem, rustkamer en afzonderingsruimte.

Het Baken, een tussenstation

Stabiliteit en evenwicht in het leven van de cliënt brengen, met het oog op doorgroei naar een open leefgroep. We zien het Baken als tussenstation, niet als eindpunt.

 

Activiteiten gaan door in kleine groepjes of zelf individueel. We zorgen voor een activiteitenaanbod op maat met oog voor de wensen van de cliënt.

We maken gebruik van aangepaste, toegankelijke communicatie. We bieden elke cliënt een individueel en flexibel schema dat een evenwicht biedt tussen rust en activiteit.

We werken preventief om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. We ondersteunen de cliënt bovendien op vlak van emotieregulatie. Vrijheid beperkende maatregelen worden individueel/op maat van de cliënt opgesteld en met regelmaat geëvalueerd met de cliënt, context en het team.

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2023