Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbod

Jongeren kunnen in De Wissel terecht voor opleidingsvorm 1 en 2.

Wij zijn gespecialiseerd in onderwijs op maat voor jongeren met: 

een verstandelijke beperking (OV2 type 2), autisme (0V1, OV2 type 9), gedrags- en emotionele stoornissen (OV1, OV2 type3).

Wij zijn ook vertegenwoordigd in het ondersteuningsnetwerk Noord

 

Opleidingsvorm 1

Deze opleidingsvorm geeft een algemene sociale vorming gericht op maatschappelijk functioneren en participeren in een omgeving waar in ondersteuning voorzien is en in voorkomend geval op arbeidsdeelname in een omgeving waar in ondersteuning voorzien is.

  • Type 3: voor jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen. Vaak voorkomende diagnoses zijn: ADHD, ADD, hechtingsstoornis, ODD enz.
  • Type 9: voor jongeren met autisme

Opleidingsvorm 2

Deze opleidingsvorm geeft een algemene en sociale vorming en een arbeidstraining gericht op maatschappelijk functioneren en participeren in een omgeving waar in ondersteuning voorzien is en op tewerkstelling in een werkomgeving waar in ondersteuning voorzien is.

  • Type 2: voor jongeren met een verstandelijke beperking
  • Type 3: voor jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen
  • Type 9: voor jongeren met autisme

Ondersteuning in het regulier onderwijs

Een leerling die ondersteuning krijgt uit het ondersteuningsnetwerk zit in het regulier onderwijs, maar heeft nood aan meer ondersteuning dan de school kan bieden. Als het CLB bepaalt dat ondersteuning nodig is dan kan het ondersteuningsnetwerk iemand sturen die de leerling, de leerkracht(en) en de school mee ondersteunt voor een aantal uur per week. Dit kan voor een lange of korte periode.

Vanuit het brede ondersteuningsnetwerk kan dit voor leerlingen type Basisaanbod, type 2, Type 3, Type 7 Stos en type 9.

 

 

Op internaat in de Bielzen?

Wist je dat je onderwijs in De Wissel kunt combineren met verblijf in het internaat van de Bielzen? Het is ook mogelijk om bv. op woensdagnamiddag aan te sluiten op activiteiten.

conquered by | © 2024