Overslaan en naar de inhoud gaan

Kasteel en Torre

Wonen in het hart van Torhout

't Kasteel en de Torre bevinden zich in het centrum van Torhout op wandelafstand van de Markt en het winkelcentrum. ’t Kasteel is een prachtig en statig herenhuis met een grote en gezellige stadstuin. Achteraan in de tuin liggen de studio’s van de Torre.  Ze zijn er gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, het station ligt op minder dan 5 minuten wandelen.

In ‘t Kasteel zijn er 2 woonkamers en 2 keukens. Er zijn11 individuele kamers met eigen badkamer en sanitair. Deze zijn niet rolstoeltoegankelijk.

In de Torre zijn er individuele studio's met woonkamer, kitchenette, slaapkamer, badkamer en sanitair. 2 studio's zijn rolstoeltoegankelijk.

Genieten van de tuinen

In de tuinen van 't Kasteel bevindt zich de Mengelmoes: een moestuinproject met sterke inclusiegedachte. 5 enthousiaste moestuiniers gaan er de uitdaging aan om te ploeteren, te planten, te zaaien en vooral te oogsten.

Dit alles gebeurt onder het toeziend oog van de bewoners die steeds paraat staan om een handje te helpen, de planten water te geven of een praatje te maken. In de Mengelmoes worden regelmatig buurtactiviteiten georganiseerd.

Aangepaste ondersteuning

Samen met de begeleiding gaan we actief op zoek naar het uitbouwen van je netwerk in Torhout en de buurt. Overdag is er altijd een begeleider te bereiken. Tijdens de nacht kan je altijd begeleiding oproepen bij problemen.

Er is aangepaste ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking en een eventuele bijkomende emotionele- en gedragsproblematiek of autismespectrumstoornis.

Extra aandacht gaat naar een sterk gestructureerde ondersteuning zoals een schema op maat dat afwisseling biedt tussen rust en activiteit. Er uitgebreid aanbod aan groepsgerichte activiteiten .

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2023