Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

TORDALE FEEST!!!

algemeen nieuws   -  

Tordale feest

 

Het gemeentebestuur van Kortemark besloot enige tijd geleden om het leegstaande NMBS-stationsgebouw in Kortemark te huren en er een inclusieproject op te starten. Drie partners - het Sociaal Huis Kortemark, Sint Jan de Deo Handzame en Tordale Torhout - werken hiervoor samen. In het kader van dagbesteding nemen medewerkers van de twee voorzieningen elke donderdag taken op in functie van inwoners, verenigingen en diensten. Het project kreeg intussen de naam ‘stationshub De Stoasje’.

Project geslaagd

“Niemand wist vooraf of het zou aanslaan”, vertelt schepen Christine Logghe (CD&V). “Met enige fierheid mag dan ook gezegd worden dat dit project slaagt en dit dankzij de bereidheid tot samenwerking en overleg van de beroepskrachten, de inzet van de medewerkers in het kader van dagbesteding en de openheid van de Kortemarkse bevolking, verenigingen en diensten. Het feit dat verschillende mensen zich in ‘De Stoasje’ engageren als vrijwilliger én de vele aanwezigen op het feestmoment naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van partner Tordale en het anderhalf jaar samenwerken in De Stoasje spreken boekdelen.” Elke donderdag is iedereen welkom in De Stoasje.

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2020