Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuws

1 jaar 't Centrum

't Centrum   -  

’t Centrum in Torhout is 1 jaar oud en viert feest!

In september 2018 ging in Torhout het ontmoetingscentrum 't Centrum van start. Een aantal geëngageerde partners sloegen de handen in elkaar en zetten in op laagdrempelige vrijetijdsbesteding en het stimuleren van ontmoetingen tussen kwetsbare mensen in de stad.

Het opzet bestaat er uit om in het vroegere café 't Centrum een gezellige ontmoetingsruimte te creëren waar iedereen vrij kan binnenlopen om mensen te ontmoeten, een kop koffie te drinken, de krant te lezen of vrijblijvend deel te nemen aan de activiteiten. Vooral de activiteiten worden door de bezoekers gesmaakt. Het voorbij jaar is dan ook een breed aanbod aan activiteiten de revue gepasseerd: Bingo en kaartnamiddagen, dans, pannenkoekenbak,… De focus ligt hierbij op de integratie van deze kwetsbare mensen in onze maatschappij.

Gert Maertens (coördinator voor ’t Centrum):”het voorbije jaar konden we vaststellen dat er een grote behoefte bestaat om laagdrempelige activiteiten te organiseren in Torhout. Het is hartverwarmend om te zien hoe de mensen elkaar vinden tijdens de activiteiten van ’t Centrum. Een ferme pluim voor de inzet van de vrijwilligers! Naar de toekomst willen we meer samenwerking zoeken met andere organisaties. Alleen zo kunnen we onze slogan ’t Centrum, de kracht van ontmoeten’ waarmaken”.

’t Centrum wordt 1 jaar oud en vierde feest op 12 september. Bij een hapje en een drankje konden de bezoekers ideeën geven voor de toekomst van ’t Centrum. Voeg daar een streepje muziek en een tombola aan toe en je had het recept voor een sfeervol feestje in ’t Centrum. 

Samenwerkingsverband

’t Centrum is een samenwerkingsverband van het Lokaal Bestuur Torhout, Tordale, 4Veld (De Klaver), PVT De Ent en 't Groot Hersberge. ’t Centrum was aanvankelijk twee dagen open maar op vraag van de bezoekers en vrijwilligers kon ’t Centrum groeien naar een derde dag.

Vrijwilligers gezocht!

De werking van ’t Centrum wordt gedragen door een 10tal vrijwilligers. Om de werking verder uit te bouwen zijn we nog op zoek naar vrijwilligers die dit project mee willen uitbouwen en willen helpen het een duidelijke plaats te geven in Torhout.

Spreekt jou dit aan? Wil je ons een handje helpen? Geef ons een seintje via centrum.torhout@gmail.com of spring eens binnen tijdens de openingsuren! Ook voor vragen of ideeën kan je ons steeds contacteren.

Openingsuren ’t Centrum zijn:

  • dinsdag van 10.30 tot 16.30 uur
  • woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur

Meer info? Gert.maertens@tordale.be

 

Vrijwilligers

Ook jouw talenten zijn welkom! Samen zoeken we naar het vrijwilligen dat aansluit bij jouw interesses. Neem nu vrijblijvend contact op.

conquered by | © 2020